Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Neem olje in izdelki iz Neem

NEEM OLJE
Neem olje ima več kot 4000 letno zgodovino tradicionalne uporabe. Je hladno stiskano iz semen indijskega drevesa neem. Moderna znanost je v neemovih olju našla več kot 200 spojin. To nam dokazuje, da ima neem olje zelo širok spekter uporabe.

V današnjem času je vse večja ozaveščenost in povpraševanje po neem izdelkih, kar je povzročilo, da so zasadili več kot milijon dreves v tropskih predelih sveta.  Ali ste vedeli da drevo neem pretvori več CO2 v kisik, kot kateri koli drug obrat na zemlji.

Človeška uporaba:
Koža in lasišče – nanesite nekaj kapljic 2 do 3 krat na dan oziroma po potrebi. Preventiva pred ušmi – zmešajte enako količino olja in šampona skupaj in ga nanesite na mokre lase, nežno zmasirajte in pustite delovati 15 minut. Neemovo olje je obogateno z maščobnimi kislinami in je zelo hranljivo in blagodejno vpliva na kožo. Lahko se uporablja vsak dan, če je potrebno.

Uporaba na živalih:
Pri manjših ranah in na razdraženih območjih se ga uporablja enkrat na dan. Lahko se ga meša tudi z šamponom. Dodate 1 žličko olja in šampon in zmešajte  z vodo. Mešanico nanesite na dlako in pustite delovati 15 minut.

Uporaba na vrtu:
Neem olje se lahko uporablja tudi na vrtu oziroma v sadovnjakih. Mix 5-10 ml olja v 1 liter tople vode. Dokazano je, da neem olje povečuje populacijo deževnikov do 15 odstotokov, kar pomaga pri prezrečevanju tal.


UPORABA NEEM OLJA PRI KOPANJU KUŽKOV, MUC IN OSTALIH ŽIVALI


Neemovo olje vsebuje različne sestavine z različnimi lastnostmi. Veliko živali ima probleme s kožo. Neem je popolnoma naraven in pomaga vzdrževati zdravo kožo in dlako.

Za pse z občutljivo kožo priporočamo kopanje z mešanico ene žlice neemovega olja in ene žlice neem šampona raztopljeno v 0,5 litra tople vode. Kombinacijo nežno vtremo v kožo in pustimo delovati 15 minut. Idealno je, da to ponovimo v prvem tednu 3 krat in nato vsaj enkrat na mesec v naslednjih treh mesecih. Med kopanji priporočamo uporabo Neem Shield spreja.

Z Neem izdelki dosežemo zdravo kožo in prebavo (dodajanje nemovih listov namenjenih prehrani) in pomirjajoče lastnosti, ki je le ta olje ponuja. Mnoge lastnosti neem izdelkov za zunanjo uporabo se še ojačajo, ko prehrani dodamo neem dodatke. Odlično se kombinira tudi z dodatkom prehrani Billy no mates!

Neemovo olje je zelo nežno in hranljivo in izboljšuje stanje dlake, hkrati pa pomaga pri procesu zdravljenja manjših ran. Pogosta uporaba Neem šampona ne bo škodovala dlaki.